Ruhun şad olsun babacığımın. 23 Temmuz günü rahmetli babamın en sevdiği tencere yemeklerinden birini yaptım; Patlıcan Kebabı. Rahmetli annem patlıcanları pijama gibi sıyırır, lokma lokma keser, sıvı yağda kızartırdı. Ben kızartma yapmıyor, zeytinyağıyla ve tuzla karıştırıp fırında közlüyorum. Diğer yanda kuzu etini, (ben tavukla da yaptım)soğanı kavurur, ufak kesilmiş domates, duruma göre biraz da salça ilave ederek kızarmış (benim közlediğim)patlıcanları da biraz su koyup pişirirdi. Bize afiyet olsun. Onların da ruhları şad olsun. Rahmetli annemin dediği gibi “Cennet taamları nasip olsun”.
2 Ağustos 2020 Pazar
PATLICAN KEBABI BABAMIN RUHUNA – Gülay Perşembe
Ruhun şad olsun babacığımın. 23 Temmuz günü rahmetli babamın en sevdiği tencere yemeklerinden birini yaptım; Patlıcan Kebabı. Rahmetli annem patlıcanları pijama gibi sıyırır, lokma lokma keser, sıvı yağda kızartırdı. Ben kızartma yapmıyor, zeytinyağıyla ve tuzla karıştırıp fırında közlüyorum. Diğer yanda kuzu etini, (ben tavukla da yaptım)soğanı kavurur, ufak kesilmiş domates, duruma göre biraz da salça ilave ederek kızarmış (benim közlediğim)patlıcanları da biraz su koyup pişirirdi. Bize afiyet olsun. Onların da ruhları şad olsun. Rahmetli annemin dediği gibi “Cennet taamları nasip olsun”.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
35 SENE SONRA ZAMANIN SULARINDA-Gülay Perşembe
Şair, Yazar, Ressam ve Sanat Eleştirmeni, Matematikçi Turgay Gönenç’in, Sanat Çevresi Aylık Sanat Dergisi Kültür ve Sanat Yayınları ta...

-
Şair, Yazar, Ressam ve Sanat Eleştirmeni, Matematikçi Turgay Gönenç’in, Sanat Çevresi Aylık Sanat Dergisi Kültür ve Sanat Yayınları ta...
-
Haberler için açtığım televizyonda zaplarken bir kanalda “Çalıkuşu”nun dizisini gördüm. Gençliğimde romantik romanları ne çok severmişim. T...
-
80 yaşında da çocukluğunun bayramlarını anmak... Bayramın birinci günü rahmetli babam namazdan eve dönmezdi. Şekerciler bayramda da açık olu...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder